Cu ce merge Romania la razboi?


Cum tensiunile dintre SUA si Iran cresc de la o zi la alta , iar declansarea celui de-al 3lea Razboi Modial pare ca se apropie cu pasi repezi , nu ne ramane decat sa ne intrebam: Cu ce se va prezenta Romania la un eventual razboi?Probabil va ganditi ca Armata Romana are in dotare bete si pietre, ei bine nu este asa.In acest articol ThankRomania va prezinta cateva din dotarile terestre ale Armatei Romane.

Probabil cea mai de temut arma a Romaniei este tancul TR 85 M1 , un vehicul de productie romaneasca , cel mai bun din Europa de Est si egal celebrelor Abrams-uri americane.

TR 85 M1 are o greutate de 50 de tone si poate trasporta 4 soldati.Armamentul este compus dintr-un tun de 100 mm cu țeavă ghintuită si 41 de proiectile , o mitraliera PK coaxială 7,62 mm (4500 de cartușe) , mitraliera antiaeriană DShK 12,7 mm (750 de cartușe) si un lansator de grenade: 6 tuburi 81 mm (20 de grenade fumigene).Motorul are o putere de 860 CP , 8 cilindri , in 4 timpi si supraalimentat.Are o autonomie de 400km si o viteza maxima de 60km/h.

In prezent Romania detine aproximativ 300 de tancuri model TR 85 M1

MLI-84 este un vehicul de luptă blindat, amfibiu, senilat, destinat protecției, transportului și ducerii luptei de către grupa de infanterie împotriva personalului, transporturilor logistice, blindatelor ușoare, tancurilor și elicopterelor inamice, folosind armamentul instalat pe vehicul și armamentul portativ al grupei.

MLI 84 are o greutate de 17 tone , poate transporta 8 soldati  , este dotat cu 2 mitraliere si un lansator de rachete antitanc. Motorul dezvolta 400 CP , are o autonomie de 600km si o viteza maxima de 65km/h.In prezent Romania detine aproximativ 100 de astfel de vehicule.

SAUR – transportorul auto blindat (prescurtat TAB)  este un concept sutã la sutã românesc şi îndeplineşte toate standardele NATO.Este total computerizat, poate transporta 11 militari şi i se pot instala o gamã largã de sisteme de armament.

SAUR are o greutate de 13 tone si este dotat cu instalatie de filtroventilatie , instalatie automata de stins incendiu si sistem centralizat de umflare a rotilor din mers.Motorul dezvolta 285 CP si o viteza maxima de 100km/h pe sosea si 10km/h pe apa.

Armata Romana mai detine si alte vehicule , acestea prezentate mai sus fiind cele mai reprezentative.

Posted on decembrie 4, 2011, in Home and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Leave a reply

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: