Cel mai frumos Opel de pe Pamant


Opel Astra J a fost oficial lansat pe 17 septembrie 2009, în Frankfurt, la Salonul Auto Internaţional IAA. Cu o lungime de 4,42 metri, noul Astra oferă un spaţiu mai generos şi un plus de confort pentru pasageri, atât în partea frontală, cât şi în cea din spate, datorită ampatamentului cu 71 de mm mai lung. Astfel acest model forţează limitele clasei compacte, însemnând cea mai importantă evoluţie din istoria Opel Astra.

Dacă generaţia precedentă a dat tonul unei noi imagini de marcă, Opel Astra J preia acum inspiraţia de la Opel Insignia, reintrepretând temele „wing” şi „blade” caracteristice fratelui mai mare. Pe lângă noul limbaj de design, acest nou model propune şi o nouă platformă Delta II, pe care o foloseşte în comun cu Chevrolet Cruze.

Gama de motorizări se concentrează asupra performanţelor şi eficienţei şi este compusă din opt propulsoare Euro 5. Motoarele pe benzină au capacităţi mici, renunţându-se la litraj-ul mare în favoarea supraalimentării. Acestea sunt: 1.4 EcoFlex ( 87 CP şi 100 CP), 1.4 Turbo (140 CP) , 1.6 EcoFlex (115 CP) şi 1.6 Turbo (180 CP).

Gama de motoare turbo diesel CDTI cuprinde patru motoare cu injecţie multiplă common-rail. Entry-level va fi motorul 1.3 CDTi (95 CP), urmat de motorizarea 1.7 CDTi (110 CP şi 125 CP). Vârful de gamă este propulsorul 2.0 CDTi (160 CP) . Toate aceste motoare sunt prevăzute cu filtre de particule diesel. Gama va cuprinde, desigur, şi o versiune ecoFLEX cu un consum de carburant şi emisii de CO2 foarte reduse.

 

 

 

Posted on decembrie 12, 2011, in Home and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Leave a reply

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: