Finala a luat final! Spectacolul continua


Finala Europa League , Bucuresti 2012.Nu credeam ca voi scrie vreodata despre o finala de cupa europeana organizata in Romania , dar niciodata sa nu spui niciodata.Ultimul act din a 2-a competitie ca valoare a Europei a avut 2 echipe spectaculoase , cum le-au numit nemtii , o atmosfera de vis , cum au numit-o spaniolii si un stadion magnific , cum l-au numit englezii.

Incepand cu ziua de 7 mai ( o zi reprezentativa pentru fotbalul romanesc) ,  suporterii spanioli au inceput sa invadeze Bucurestiul.Sustinatorii lui Athletic Bilbao , mai numerosi decat madrilenii ,  au ales sa petreaca in avans , in timp ce conationalii lor din capitala Spaniei s-au pastrat pentru final.

In ziua marii Finale , Aeroportul Henri Coanda putea fi numit , fara exagerare , „Micul Heathrow”. Peste 70 de avioane aterizau la fiecare 2 minute cu sute de spanioli , una din pistele aeroportului fiind inchisa si folosita ca parcare.Sutele de autocare faceau naveta Aeroport – Arena Nationala , iar autobuzele RATB ii preluau pe iberici si ii transportau in Fan Zone-urile amenajate in Piata Constitutiei si Piata G. Enescu.Pentru aceasta Finala , Uefa a facut exceptie de la regula si a permis redarea meciului pe ecrane gigant amplasate in Bucuresti.

La ora inceperii meciului Arena Nationala arata exceptional.Atat de exceptional incat , la vederea imaginilor din elicopter , intreaga Planeta a exclamat: „WOW, this awesome stadium is in Bucharest?”.La o ora dupa ce arbitrul a fluierat inceputul meciului , cand Athletico Madrid avea deja 2 -0 , strainii inca nu se oprise cu laudele adresate Arenei din Bucuresti , iar englezii erau atat de impresionati incat au declarat ca stadionul bucurestean arata mai bine decat celebrul Wembley.

Dupa 90 de minute de fotbal fantastic la Madrid incepea fiesta.Real Madrid a fost pentru o seara in umbra celor de pe Vicente Calderon.Suporterii echipei A. Bilbao nu se mai opreau din plans , iar englezii , cu umorul lor specific au gasit loc de o gluma : „La cate lacrimi varsa cei din Bilbao , Romaniei nu-i mai trebuie sistem de irigatii”.Pe strazile Bucurestiului se asternea linistea , draga noastra capitala fiind mentionata in presa internationala , timp de o noapte ,  de mai multe ori decat celebrul New York City.Laudele adresate capitalei , bunei organizari si Arenei Nationale erau prezente in toata presa mondiala.

La 24 de ore de la marea Finala 95% dintre strainii care au venit in Bucuresti erau deja acasa.Tragand linie observam ca fiecare s-a ales cu ceva: Bilbao cu sute de lacrimi ( poate din cauza ca ei au petrecut inainte) , Madridul cu inca o cupa europeana , iar Bucurestiul cu o imagine buna in lume , cu mii de laude si multumiri si cu 10 milioane de euro.

Si pentru ca spectacolul trebuie sa continue , Mircea Sandu a anuntat ca in 2015 sunt sanse ca Supercupa Europei sa se dispute la Bucuresti , tot pe stadionul care i-a lasat pe straini cu gura cascata.

In acest caz nu ne ramane decat sa spunem : Adiós español. Eres todo en Bucarest en 2015 (La revedere spaniolilor. Va asteptam in 2015 tot in Bucuresti……de data asta cu Real Madrid)

Posted on mai 10, 2012, in Home and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. frumos…
    foarte frumos…
    ma bucur mult, cand este ceva de laudat in Roamania… toata cinstea, organizatorilor…
    aseara am vazut la tv, doar festivitatea de premiere… in seara asta, am vazut reluarea golurilor, si cateva imagini cu spaniolii, in centrul vechi…

Leave a reply

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: