Blestemul care l-a ucis pe Ceausescu


Martorii spun că atunci când Nicolae Ceauşescu a vrut să demoleze Spitalul Brâncovenesc din Capitală, oamenii au protestat şi s-au pus în faţa buldozerelor, ţinându-se de mână. Nimic nu l-a oprit pe dictatorul care avea să-şi ducă la bun sfârşit proiectul megaloman.
Spitalul Brâncovenesc nu ar fi existat fără însufleţirea nobilă a Saftei Brâncoveanu, soţia Banului Grigore Basarab Brâncoveanu, care a dorit ca instituţia să fie operă de binefacere. 
Însă după 150 de ani de istorie, spitalul situat în centrul istoric al Bucureştiului a fost dărâmat, căci nu era inclus în planurile urbanistice ale lui Ceauşescu, scrie jurnalul.
 Urmaşa domnitorului Constantin Brâncoveanu a prezis moartea dictatorului român Nicolae Ceauşescu încă din anul 1838.

Safta Brâncoveanu a comandat o inscripţie în marmură pe care a aşezat-o în bisericuţa din curtea spitalului „Inscripţia, care se află acum la Curtea Veche, contine la final un blestem care cere Divinitatii ca cel care se va atinge de ctitorie, adica de spital, sa fie omorat de cei din neamul sau intr-o zi de sarbatoare”, susţine muzeograful Dan Falcan. 

„Ceauşescu a daramat spitalul si biserica in 1984. A ramas doar inscriptia. In 1989, Ceausescu a fost omorat de cei de un neam cu el chiar de Craciun. O stranie coincidenta”, mai spune Falcan. Arhitecta Anca Petrescu nu înţelege cum de au dispărut unele clădiri şi spune despre Spitalul Brâncovesc că „nu trebuia să cadă”, scrie Ziarul Ring.

Blestemul spune aşa: „Se face acest spital pentru săraci şi de moarte năpraznică în zi de Crăciun să moară cel care se va atinge de acest spital”.

Posted on iunie 20, 2012, in Home. Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. ti-am mai zis ca mi plac postarile tale, nu? :*

Leave a reply

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: