Se ingroaşă gluma


Chiar dacă la început s-a crezut ca e vorba de o lupta politica interna , la o saptamana dupa „lovitura de stat”(cum au numit-o francezii in Le Monde) , apar detalii care demonsteaza ca defapt este vorba de o lupta politica globala.Sa vedem in urmatoarele randuri detaliile publicate de Rusia care au cutremurat Europa in urma cu cateva ore.
Suspendarea preşedintelui României Traian Băsescu poate părea ilogică din perspectiva relaţiilor româno-americane, dar această ilogicitate este doar o aparenţă, potrivit unei analize publicate de Vocea Rusiei. Autorii susţin că Washingtonul ar fi avut nevoie de suspendarea cât mai rapidă a preşedintelui şi nu a putut să lase procesul pe mâna executanţilor locali.
„La prima vedere, Traian Băsescu a fost un vasal perfect al SUA: a trimis trupe în Irak şi Afganistan, a permis instalarea scutului anti-rachetă (transformând România într-o ţintă prioritară pentru rachetele nucleare ruseşti), a lansat atacuri verbale la adresa Rusiei şi a fost un promotor al intereselor americane în cadrul forurilor decizionale europene. În aceste condiţii, mulţi dintre susţinătorii chiriaşului de la Cotroceni au considerat că protecţia americană a regimului Băsescu este o chestiune stabilă şi imutabilă. Realitatea s-a dovedit a fi foarte diferită”, se spune în analiza publicată de Vocea Rusiei.
Potrivit acesteia, venirea la Bucureşti a generalului Wesley K. Clark (fost şef al Statului Major General al Armatei Statelor Unite) şi reorientarea rapidă a poziţiei ambasadorului Gitenstein arată că Washingtonul a decis să susţină USL în lupta politică internă.
Se pare ca totul a inceput in ianuarie 2012 cand Traian Basescu a facut o vizita Ambasadei Chinei la Bucuresti.Potrivit analizei rusesti , acest lucru ar fi deranjat Washington-ul , urmatorul pas fiind suspendarea „elevului nesilitor” numit T. Basescu.
Totusi , pe 29 iulie nu merg la vot nici ruşii , nici americanii si nici chinezii , ci romanii , care vor fi principalul factor de decizie in cazul suspendarii Presedintelui Romaniei.

Posted on Iulie 12, 2012, in Home. Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Totul incepe de la americani…nu stiu de sunt ei atat de surprinsi. Ahhh de 4 iulie base nici, nu s a dus la ambasada americii 🙂

Leave a reply

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: