Romania in ALERTA


Consiliul Suprem de Aparare al Tarii a instituit cod rosu pe toate aeroporturile din tara in urma atentatului cu bomba din Bulgaria.
„Da, este cod roşu pe toate aeroporturile din România. Imediat, aseară, după ce s-a întâmplat evenimentul s-a luat această masură, deci atenţia este sporită. Sunt măsurile maxime de siguranţă luate şi este normal, în cazuri de urgenţă aşa se procedează”, a afirmat Ovidiu Silaghi , ministrul transporturilor.

Opt persoane au fost ucise, iar 37 rănite în urma unui atac terorist comis miercuri la aeroportul din Burgas, când un autocar care transporta turişti israelieni către staţiunea Sunny Beach a explodat.

Joi, premierul a spus, pe Autostrada Soarelui, că la CSAT se va discuta despre tragedia de la Burgas şi despre măsurile pe care România trebuie să le ia, existând anumite proceduri în astfel de situaţii.

Ce înseamnă codul roşu? „CRITIC – Informaţiile disponibile şi evenimentele recente evidenţiază că există un risc iminent de producere a unor atentate”.

UPDATE: SRI a instituit codul albastru-precaut ,  ceea ce inseamna ca „informaţiile disponibile şi evenimentele recente estimează existenţa unui risc scăzut de producere a unui atentat terorist”.

Posted on iulie 19, 2012, in Home and tagged , , , . Bookmark the permalink. 6 comentarii.

  1. Cod roșu pentru că este premier un plagiator și un repetent președinte nu există ?

  2. ouch…a mai fost unul care cica a mancat un senvis in avion si a gasit un ac….ii e frica sa nu fi fost infestat. nu mai mananc in avion, gata!!

Leave a reply

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: