Romania asigura cea mai periculoasa autostrada din lume


Drumul care aduce moartea , asa este catalogata principala sosea din Afganistan.Autostrada A1 isi ia mereu tributul: sute de morti , printre care si militari romani aflati in misiuni de patrulare.De fapt , romanii au in Afganistan cea mai dificila misiune: asigurarea circulatiei pe A1 , singura ruta de aprovizionare pentru fortele NATO.

Militarii români care răspund de siguranţa circulaţiei pe autostrada 1 folosesc maşini blidate, primite de la americani. Echipa pe care şi noi am însoţit-o în misiune trebuie să patruleze pe o distanţă de aproximativ 30 de kilometri.

În misiune, nu ai voie să te dai jos din maşina militară, fără vesta antiglonţ şi fără cască. Pericolul este foarte mare. Urmele războiului se văd peste tot. Autostrada, care este principalul drum de aprovizionare, este plină de şanţuri.

Autostrada A1 este deformată. În fiecare zi pe aici trec sute de maşini militare de mare tonaj pentru ca circulaţia să se defăşoare în condiţii de siguranţă. Este o misiune foarte dificilă, ţinând cont de condiţiile meteo şi de activitatea insurgenţilor.

„Ingeniozitatea insurgenţilor este foarte mare. Cele (dispozitivele explozive – n.r.) care sunt acoperite cu saci de iută, bumbac şi nu pot fi observate din vreme. Oricine se teme şi trebuie să te temi”, spune Ion Badiu, cercetaş de geniu.

Militarii români sunt foarte apreciaţi în zonă, pentru că au reuşit să reducă numărul atacurilor comise pe A1. Au plătit însă un preţ: 20 de militari români au căzut la datorie.

sursa: realitatea.net

Posted on august 14, 2012, in Home and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Leave a reply

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: