Detroit , de la prosperitate la faliment


Oraşul Detroit se confruntă în ultimii ani cu una dintre cele mai grave crize de ordin demografic. Conform recensământului din anul 2010, populaţia a scăzut cu 25 la sută numai în ultimul deceniu, scrie The Huffington Post. Cauzele acestui declin: criza economică care a “alungat” din fosta metropolă americană mai mult de 20.000 de locuitori. Falimentul în timp al mai multor fabrici din zonă, precum şi decăderea unor “giganţi auto”, ca General Motors şi Chrysler, au contribuit la transformarea Detroit-ului, denumit în trecut “capitala industriei auto” într-un oraş în paragină. De aceea, plecarea masivă din oraş a mai multor oameni e motivată şi nu mai miră nici măcar autorităţile. Dacă în 2000 populaţia Detroit-ului era estimată la 951.270 de locuitori, anul trecut oraşul număra doar 713.777 de persoane.

Image

Intr-un top al celor mai triste orase americane , Detroit se afla pe locul 1 , cauzele principale fiind lipsa locurilor de munca , gunoaiele de pe strazi , peisajul trist caracterizat prin cladirile de birouri parasite , dar si actele de violenta care s-au extins si in centrul orasului american.

Image

Decaderea imperiului american ar putea porni exact din locul unde s-a infiripat cea mai puternica economie a lumii. Orasul de la gura Marilor Lacuri a fost infiintat de un francez –  Antoine de La Mothe Cadillac (va suna cunoscut?) – si a trait o adevarata explozie economica dupa ce un cetatean pe nume Henry Ford punea bazele companiei Ford in 1903. Imediat, s-au alaturat alti pioneri ai industriei auto precum William C. Durant, fratii Dodge, Packard sau Walter Chrysler si au creat capitala mondiala a lumii auto.Aici, soselele au fost marcate pentru prima data cu vopsea alba, aici au aparut primele semafoare si tot aici a fost sapat primul tunel subacvatic destinat masinilor.Mai mult de atat , Michael Jackson , Diana Ross si Stevie Wonder au fost lansati in muzica de aici , din Detroit , de casa de discuri Motown.Muzica pop isi datoreaza existenta tot din „Motor City” , la fel si cea disco.

Image

Si totusi exista sperante.Datorita chiriilor mici si a preturilor scazute de intretinere , multi tineri , artisti si ingineri s-au mutat in acest oras , predominant in suburbiile acestuia pentru a forma Noul Detroit , care sa speram ca nu va face aceeasi greseala , aceea de a se baza pe o singura industrie , cea auto…

Image

Posted on aprilie 4, 2013, in Home and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Leave a reply

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: