Vizita in Trenul Regal


Image

La 85 de ani de la intrarea în exploatare, trenul regal al României poate fi vizitat pentru prima dată pe peronul liniei 14 din Gara de Nord.

Image

Trenul regal a fost comandat de Regele Ferdinand I unui fabricant din Milano dar a circulat în România la un an de la moartea sa, în 1928 şi este decorat în stilul art Deco după cum a precizat pentru Radio România Actualități Octavian Covali, directorul Societăţii Feroviare de Turism.
Image
Interiorul nu este foarte luxos, acest stil art Deco fiind o reacție la stilurile anteriore mult mai bogate dar ca elemente deosebite regăsim oglinzile din cristal de Boemia, corpuri de iluminat realizate la manufacturile din Murano, glastrele și scrumierele din alabastru, furnir din esențe de nuc, trandafir sau santal și scaune tapisate cu piele de Cordoba.

Image

De-a lungul istoriei cu trenul regal au călătorit mai multe personalități din țară dar și din străinătate. Carol al II-lea, regele Mihai, regina –mamă iar după instalarea regimului comunist Gheorghe Gheorghiu Dej și Nicolae Ceaușescu în timpul cărora a fost folosit ca tren prezidențial.

Legendele spun că în acest tren Gheorghe Gheorghiu Dej a discutat în 1957 cu Nikita Hrușciov retragere trupelor rusești de pe teritoriul României iar Ceaușescu ar fi negociat cu secretarul de stat american Henry Kissinger acordarea clauzei națiunii celei mai favorizate.Se mai spune ca fostul presedinte al Statelor Unite , Gerard Ford a calatorit cu acest tren intr-o vizita a sa in Romania.

Image

Image

 

 

 

 

Posted on aprilie 4, 2013, in Home and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Leave a reply

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: