Drapelul Romaniei , cel mai mare din lume


România are cel mai mare drapel din lume. Antena 3 a înscris tricolorul gigant al României în Guinness World Records™. Întins pe aproape 80.000 de metri pătraţi, tricolorul oferit românilor de Antena 3 i-a lăsat fără cuvinte pe cei adunaţi pe Aerodromul Clinceni.
„Avem un nou record mondial. Felicitări România! Felicitări Antena 3!” a declarat reprezentantul Guinness World Records™.

Image

A fost nevoie de 200 de persoane care au muncit timp de mai multe ore pentru a desfăşura steagul, care măsoară 349 de metri lungime şi 227 de metri lăţime, de trei ori mai mare decât un teren de fotbal, potrivit unui reprezentant al Guinness World Records. Acesta a pronunţat tricolorul întins la Clinceni drept cel mai mare steag din lume, scriu BBC şi Washington Post, care citează agenţia americană de presă Associated Press.

Image

‘Îmi face mare plăcere să recunosc un nou Guinness World Record’, a declarat Jack Brockbank după ce a măsurat steagul, felicitând România.

Steagul cu o greutate de cinci tone acoperă o suprafaţă de circa 79.290 de metri pătraţi, detronând Libanul, precedentul deţinător al recordului mondial, menţionează AP.

Image

Lucrătorii s-au luptat cu vântul puternic pentru a ţine steagul întins pe pământ, asigurându-l cu saci de nisip, scriu aceleaşi publicaţii, precum şi The Independent şi Fox News, care citează aceeaşi agenţie de presă.

Posted on mai 27, 2013, in Home and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 comentarii.

Leave a reply

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: